Om de buitenzijde van je broyeurtoilet, broyeur pomp of vermaler te reinigen kun je de gangbare toiletreinigers gebruiken. Maar ook de binnenzijde van je WC vermaler of pomp vergt van tijd tot tijd een onderhoudsbeurt. Dit onderhoud kun je heel gemakkelijk zelf uitvoeren. Het bestaat uit het ontkalken van je toestel. Hoe vaak je een ontkalkingsbeurt moet uitvoeren is afhankelijk van de hardheid van het water in je gemeente. Wij raden je aan om 3 à 4 maal per jaar te ontkalken met de speciaal-ontkalker. De geconcentreerde formule tast de motor- en kunststof onderdelen van het toestel niet aan en zorgt voor een gedegen onderhoud.
Voor het ontkalken of reinigen van je broyeur mag je in geen geval producten zoals ontstoppers, oplosmiddelen of andere agressieve reinigers gebruiken. Deze producten beschadigen het binnenwerk van je toestel.
De manier van ontkalken van een broyeurtoilet of een broyeur pomp of vermaler zijn iets verschillend.
Om kalkafzetting aan de binnenkant van je broyeurtoilet te voorkomen ga je als volgt te werk: Draai de eerst de watertoevoer dicht een voer dan een cyclus uit zonder water door op de spoelknop te drukken. Schakel de elektriciteitstoevoer uit en giet 2,5liter onverdunde Speciaal-ontkalker in de closetpot van je broyeurtoilet. Laat deze Speciaal-ontkalker enkele uren of een nachtje inwerken op je sani broyeur toilet.
Nadat de Speciaal-ontkalker enkele uren of een nachtje heeft kunnen inwerken, draai je de watertoevoer weer open en schakel je de elektriciteit terug in. Voer enkele spoelcycli uit om de closetpot en pomp te spoelen.
Voor het ontkalken van je broyeur pomp of vermaler schakel je eerst de elektriciteit uit. Daarna giet je 2,5liter van onze onverdunde speciaal-ontkalker in het toilet. Of in het aangesloten afvoerpunt zoals bijvoorbeeld een douche of wastafel in het geval van een Sanilift. Net als bij een broyeur toilet laat je dit enkele uren of een nachtje inwerken. Dan kan je de elektriciteit weer inschakelen en na een paar keren spoelen ben je helemaal klaar.